Pana ajung la “Antifragilitatea si puterea colectivitatii” let’s talk about Michael. El face asa ceva: Gravity Glue
Ca oamenii sa fie siguri ca nu e nimic fals, eventual lipit, are si cateva demonstratii pe vimeo:
Creatia asta a tinut 7 zile, pana s-a daramat.
Uitandu-ma la ea ma gandesc la doua chestii:
A. la controversatul profesor din zilele noastre Nassim Nicholas Taleb si la teoriile lui.
Profesorul Nassim e cunoscut pentru teoria descrisa in cartea Lebada neagra. Impactul foarte putin probabilului. Eu despre altceva vroiam sa vorbesc. Despre antifragilitate, un alt concept de-al lui, adica proprietatea unui sistem de a isi depasi fragilitatea. De a se adapta si a deveni mai puternic in ciuda fragilitatii lui.
Antifragilitatea e capacitatea sistemelor de a isi mari capacitatea, de a se adapta si a deveni mai robuste in urma unor factori de stres, al unor socuri, al volatilitatii, zgomotului, greselilor, defectelor, atacurilor sau pur si simplu al esecurilor.
B. la Ubuntu
*„Ubuntu” este un cuvânt vechi african, concept-bază a culturii Xhosa, însemnând „umanitate către ceilalți (semenii noștri)”. Se poate traduce prin „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toți”.”
Asta imi inspira mie pietrele astea intr-un echilibru instabil si, mai ales, in mijlocul unui rau: fragilitate care devine stabilitate (relativa) pentru ca elementele se completeaza reciproc. E ca si cum ai spune ca individual reusim mici succese, dar impreuna reusim improbabilul. Impreuna chiar facem lucruri care sa insemne ceva.
Leave a Reply